Parmasingelbrug Nijmegen-Lent

Posted · Add Comment

Project Ruimte voor de Waal

Nijmegen heeft te maken met een verhoogd risico op overstromingen omdat de Waal hier een smalle, scherpe bocht maakt. Hier een nieuwe nevengeul gegraven die ook bij hoge waterstanden voldoende ruimte biedt voor het water. Met deze ingreep ontstaat een langgerekt eiland in het hart van Nijmegen dat wordt ingericht voor wonen, cultuur, natuur en recreatie. Om het eiland te verbinden met de noordoever van de Waal, wordt de monumentale Waalbrug verlengd en komen er drie nieuwe bruggen. De nieuwe Parmasingelbrug verbindt de bestaande Prins Mauritssingel met de Verlengde Waalbrug en kruist daarbij de Watersingel. De wandbekleding van betonelementen met een lamellenpatroon is bepalend voor de robuuste uitstraling van de brug. In samenwerking met Thijs Asselbergs architectuurcentrale en de landschapsarchitecten van H+N+S.

Project Ruimte voor de Waal wint Bouwpluim 2015