Bureau

Bureau Arjan Karssen BNO is sinds 2004 een veelzijdig ontwerpbureau gespecialiseerd in maatwerkoplossingen voor ruimtelijk en industrieel ontwerp. Het bureau is gevestigd in Haarlem. Samen met de opdrachtgever worden uitvoerbare concepten bedacht, waarbij flexibiliteit hoog in het vaandel staat. Wil je nuances aanbrengen op het ontwerp? Geen probleem, het gaat erom dat we samen een product kunnen realiseren. ‘Bedenken, doen en maken’ is daarbij het credo.

Arjan Karssen is docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Bachelor of Spatial Design), gastdocent aan de Wageningen Universiteit (Bachelor Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning) en aan de Fontys Hogeschool in Tilburg (Master of Architecture). Van 2011 tot 2015 was hij coördinator van de vormstudies aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

In 2014 publiceerde Arjan Karssen samen met Bernard Otte de lovend ontvangen publicatie Maquettes: bedenken, maken, overtuigen. Er is ook een Engelse editie verkrijgbaar, uitgegeven door FRAME Publishers.